2017. ápr 04.

Székirodalmi hírkerék – 2017. április

írta: Bíró Szabolcs, a székirodalmár
Székirodalmi hírkerék – 2017. április

Az április 1-jei különkiadás után itt a Székirodalmi hírkerék valódi áprilisi összefoglalója! Szokásunkhoz híven azonban azt nézzük meg előbb, mi minden történt az elmúlt hetekben, még március során!

Benyák Zoltánnal megkezdtük a jubileumi "B10" könyvturnét, és mivel márciusban egy hétig az Athenaeum Kiadó írta a Litera netnaplóját, ezért mi is beszálltunk egy jó kis négykezes cikkel, melyben a könyvturnézás szépségeit ecseteltük. A cikkben szándékosan nem tüntettük fel, melyik részt melyikünk írta, így szabadon lehet találgatni. Az Egy könyvturné margójára c. közös írásunk IDE KATTINTVA olvasható.

b101.jpg

A Smoking barrels blog, mely legutóbb egy nagyszerű Ragnarök-recenzióval lepett meg, ezúttal a Non nobis Domine legújabb kiadásáról írt egy jót, amit ITT olvashattok.

Ám nem csak engem ajánlottak, hanem én is ajánlottam pár jó könyvet az olvasóknak, méghozzá a Felvidék.ma portál új interjúsorozatában, melyben felvidéki ismert személyiségek ajánlanak könyveket kicsiknek és nagyoknak. A sorozat nyolcadik része, melyben rám esett a választás, IDE KATTINTVA található.

Március 25-én dedikáló íróként vettem részt Budapesten az I. Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó c. rendezvényen, mely egy egészen egyedülálló szakmai találkozó volt, és amely óriási, tulajdonképpen a vártnál is jóval nagyobb sikerrel zajlott. A rendezvényről végül nem született friss székirodalmi vlog-epizód, cserébe azonban alább láthattok róla egy nagyon jó kis összefoglalót.

Most pedig lássuk, mi minden várható a székirodalom háza táján áprilisban!

Április 6-án jelenik meg első mesekönyvem, A sárkány, aki nem akart aludni, a Manó Könyvek gondozásában, Korsós Szabina gyönyörű rajzaival. A kötet már most előrendelhető a Líra webshopjából, 20%-os kedvezménnyel, IDE KATTINTVA. A könyvecske mellé pedig már elkészült a Sárkányfi kalandjai c. Facebook-oldalunk is, amihez pedig ITT lehet csatlakozni. A mesekönyvet április 22-én dedikáljuk a Millenárisban, a Manó Könyvek D18-as standjánál, 16.30-tól 17.30-ig.

fb-boritokep_sarkanyfi-0.jpg

Április 20-án, a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg az Elveszett csillagok c. ifjúsági kalandregényem, a Főnix Könyvműhely gondozásában. A könyvről elsőként a Mandiner közölt pársoros híradást: "A Főnix Könyvműhelynél (...) érkezik Bíró Szabolcs ifjúsági regénye, az Elveszett csillagok, amelynek fiatal hőse a híres Gárdonyi-regény alternatív kézirata után kutat Egerben." A könyvhöz végső fülszöveget és rendelési linket is csak a következő Székirodalmi hírkerékben tudok adni, a lényeg azonban az, hogy a Könyvfesztiválon már megvásárolható lesz a regény, amit április 22-én, a Millenárisban, a D15-ös standnál, 13.00 és 13.45 között dedikálok is minden érdeklődő olvasómnak!

17670740_1417930698246034_1805678158_o.jpg

Van egy extra meglepetésem is: aki az Anjouk októberben megjelenő negyedik részének borítójára és tervezett fülszövegére kíváncsi, az KATTINTSON IDE!

Végül pedig az áprilisi rendezvényekről...

Folytatódik a jubileumi "B10" könyvturné! A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon indulunk, Debrecenben folytatjuk, majd pedig a Diósgyőri vár legendás Anjou-kori lovagtermében zárjuk ezt a hónapot. A budapesti akció Facebook-meghívóját ITT találjátok, a debreceniét ITT, a miskolciét pedig IDE KATTINTVA. Gyertek el valamelyik eseményünkre, mindegyikre nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!

aprilisi_akciok.jpg

A Székirodalmi hírkerék legközelebb 2017 májusában jelentkezik.

Aki szeretne feliratkozni, csak küldjön egy e-mailt a br.szabolcs@gmail.com címre, a tárgy mezőbe pedig írja be azt, hogy "Hírkerék feliratkozás". A feliratkozók ezután minden hónapban e-mailben is megkapják a Székirodalmi hírkerék aktuális összeállítását, címüket pedig természetesen nem szolgáltatom ki harmadik félnek.

Szólj hozzá

nem előadás nyár egri aki akart csillagok dedikálás kalandjai sárkány kalandos aludni jubileumi székirodalom A Miskolc Debrecen Diósgyőr Budapesti Zoltán Nemzetközi Egy Líra Könyvek Bíró Szabolcs Manó Főnix Szabina Elveszett könyvturné Könyvfesztivál Benyák székirodalmi Korsós hírkerék Könyvműhely Sárkányfi