2018. máj 29.

Megjelent az Ötvenezer lándzsa!

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Megjelent az Ötvenezer lándzsa!

Megjelent az ANJOUK ötödik része, az Ötvenezer lándzsa című székirodalmi történelmi regény! A könyvet 20% kedvezménnyel rendelhetitek meg a Líra webáruházából (ugyanitt e-könyvként is kapható), de nyugodtan megvásárolhatjátok bármelyik könyvesboltban is, illetve a 89. Ünnepi Könyvhéten egyenesen az Athenaeum Kiadótól, ez utóbbi esetben pedig egy kézzel készített, kerámia hűtőmágnest is kaptok a kötet mellé, mely vagy a Lackfi-család, vagy a Szent György Lovagrend címerét formázza. A könyvet elsőként a következő helyeken dedikálom: 2018. május 31-én Kecskeméten, 2018. június 1-jén Tiszakécskén, 2018. június 9-én Budapesten, 2018. június 15-től 17-ig Bonyhádon, 2018. június 22-én pedig Egerben. Az egyes előadások és dedikálások részleteit a honlapom eseménynaptárában, azaz ITT találjátok. A regényhez jó olvasást, feledhetetlen középkori időutazást kívánok!


A regény fülszövege:
1328. Lackfi István éppen visegrádi házában igyekszik felépülni az osztrák hadjáratban szerzett sérüléseiből, miközben fegyvernökei Budán rábukkannak Bátor Attila rég halottnak hitt fiára. Az elmúlt esztendőkben Szilárd lemondott a lovagi életmódról, kovács szeretne lenni, ám erről sem a király, sem a fiú új gyámja, sem a nevelőjének kijelölt Péter nem akar hallani. Mindnyájan ragaszkodnak hozzá, hogy Bátor Szilárd az apja nyomdokaiba lépve az udvar vitéze legyen, ami nem megy zökkenőmentesen – ám a sorsa elől senki sem menekülhet.
Időközben meghal Róbert nápolyi király fia, Anjou Károly pedig reménykedni kezd, hogy a magyar Szent Korona mellé megszerezheti szülővárosa trónját is – ha nem magának, hát legalább valamelyik örökösének. Mielőtt azonban ezt megtehetné, egészen más gondokkal kell szembenéznie. Virágzó birodalmában, akár egy hatalmas sakktáblán, számos figura áll fel az újabb játszmához. Egy áruló vajda, egy tébolyult bizalmas, egy buja rokon és egy gyönyörű udvarhölgy, aki nem is sejti, micsoda felfordulást okoz a puszta jelenlétével…

Bíró Szabolcs nagyszabású történelmi regénysorozatának érzelmekkel és drámai fordulatokkal teli ötödik része egyben az Arany Visegrád-trilógia második kötete. Szerelem és háború, barátság és gyűlölet, élet és halál a középkori Magyar Királyságban.
a5_promo.jpg
Szólj hozzá

könyv magyar regény történelem irodalom trailer próza történelmi megjelent lándzsa könyvtrailer székirodalom Bíró Szabolcs Kiadó Athenaeum Anjouk székirodalmi Ötvenezer