Hagymás szalonnabundában sült karaj (recept)
Az étekmester legújabb receptje egy kiváló vasárnapi ebéd lehet a húsimádóknak, de vendégváró fogásnak is tökéletes.
Hozzávalók 4-5 személyre:
- 10 szelet sertéskaraj
- 4 fej közepes méretű vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 100-120 gramm zsírszalonna
- 1 evőkanál mustár
- 1-2 evőkanál sertészsír
- kevés só
Első lépésként felaprítjuk a szalonnát, a hagymát és a fokhagymát, egy serpenyőben egészen puhára dinszteljük ezeket a hozzávalókat, majd egy erős botmixerrel pépesítjük, illetve egy nagy evőkanál mustárral elkeverjük.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, finoman sózzuk (ízlés szerint borsozzuk), sertészsíron hirtelen átsütjük mindkét oldalukat, majd az elősütött szeleteket egyenként a hagymás-szalonnás-mustáros pépbe mártjuk. A bebundázott szeleteket egyenletesen szétterítjük egy tepsiben, majd a maradék pépet ráöntjük az egész tetejére.
A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 30 percre 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A 30 perc letelte után az alufóliát levesszük, a húst pedig további 20 percre visszahelyezzük a sütőbe pirulni. (Ha túl sok alatta a kisült lé, a pirítás előtt ebből leönthetünk valamennyit.)
A puhára sült bebundázott sertéskarajt savanyúsággal és burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!