2017. ápr 04.

Székirodalmi hírkerék – 2017. április

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalmi hírkerék – 2017. április

Az április 1-jei különkiadás után itt a Székirodalmi hírkerék valódi áprilisi összefoglalója! Szokásunkhoz híven azonban azt nézzük meg előbb, mi minden történt az elmúlt hetekben, még március során!

Benyák Zoltánnal megkezdtük a jubileumi "B10" könyvturnét, és mivel márciusban egy hétig az Athenaeum Kiadó írta a Litera netnaplóját, ezért mi is beszálltunk egy jó kis négykezes cikkel, melyben a könyvturnézás szépségeit ecseteltük. A cikkben szándékosan nem tüntettük fel, melyik részt melyikünk írta, így szabadon lehet találgatni. Az Egy könyvturné margójára c. közös írásunk IDE KATTINTVA olvasható.

b101.jpg

A Smoking barrels blog, mely legutóbb egy nagyszerű Ragnarök-recenzióval lepett meg, ezúttal a Non nobis Domine legújabb kiadásáról írt egy jót, amit ITT olvashattok.

Ám nem csak engem ajánlottak, hanem én is ajánlottam pár jó könyvet az olvasóknak, méghozzá a Felvidék.ma portál új interjúsorozatában, melyben felvidéki ismert személyiségek ajánlanak könyveket kicsiknek és nagyoknak. A sorozat nyolcadik része, melyben rám esett a választás, IDE KATTINTVA található.

Március 25-én dedikáló íróként vettem részt Budapesten az I. Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó c. rendezvényen, mely egy egészen egyedülálló szakmai találkozó volt, és amely óriási, tulajdonképpen a vártnál is jóval nagyobb sikerrel zajlott. A rendezvényről végül nem született friss székirodalmi vlog-epizód, cserébe azonban alább láthattok róla egy nagyon jó kis összefoglalót.

Most pedig lássuk, mi minden várható a székirodalom háza táján áprilisban!

Április 6-án jelenik meg első mesekönyvem, A sárkány, aki nem akart aludni, a Manó Könyvek gondozásában, Korsós Szabina gyönyörű rajzaival. A kötet már most előrendelhető a Líra webshopjából, 20%-os kedvezménnyel, IDE KATTINTVA. A könyvecske mellé pedig már elkészült a Sárkányfi kalandjai c. Facebook-oldalunk is, amihez pedig ITT lehet csatlakozni. A mesekönyvet április 22-én dedikáljuk a Millenárisban, a Manó Könyvek D18-as standjánál, 16.30-tól 17.30-ig.

fb-boritokep_sarkanyfi-0.jpg

Április 20-án, a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg az Elveszett csillagok c. ifjúsági kalandregényem, a Főnix Könyvműhely gondozásában. A könyvről elsőként a Mandiner közölt pársoros híradást: "A Főnix Könyvműhelynél (...) érkezik Bíró Szabolcs ifjúsági regénye, az Elveszett csillagok, amelynek fiatal hőse a híres Gárdonyi-regény alternatív kézirata után kutat Egerben." A könyvhöz végső fülszöveget és rendelési linket is csak a következő Székirodalmi hírkerékben tudok adni, a lényeg azonban az, hogy a Könyvfesztiválon már megvásárolható lesz a regény, amit április 22-én, a Millenárisban, a D15-ös standnál, 13.00 és 13.45 között dedikálok is minden érdeklődő olvasómnak!

17670740_1417930698246034_1805678158_o.jpg

Van egy extra meglepetésem is: aki az Anjouk októberben megjelenő negyedik részének borítójára és tervezett fülszövegére kíváncsi, az KATTINTSON IDE!

Végül pedig az áprilisi rendezvényekről...

Folytatódik a jubileumi "B10" könyvturné! A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon indulunk, Debrecenben folytatjuk, majd pedig a Diósgyőri vár legendás Anjou-kori lovagtermében zárjuk ezt a hónapot. A budapesti akció Facebook-meghívóját ITT találjátok, a debreceniét ITT, a miskolciét pedig IDE KATTINTVA. Gyertek el valamelyik eseményünkre, mindegyikre nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!

aprilisi_akciok.jpg

A Székirodalmi hírkerék legközelebb 2017 májusában jelentkezik.

Aki szeretne feliratkozni, csak küldjön egy e-mailt a br.szabolcs@gmail.com címre, a tárgy mezőbe pedig írja be azt, hogy "Hírkerék feliratkozás". A feliratkozók ezután minden hónapban e-mailben is megkapják a Székirodalmi hírkerék aktuális összeállítását, címüket pedig természetesen nem szolgáltatom ki harmadik félnek.

Szólj hozzá

nem előadás nyár egri aki akart csillagok dedikálás kalandjai sárkány kalandos aludni jubileumi székirodalom Miskolc Debrecen Diósgyőr Budapesti Zoltán Nemzetközi Egy Líra Könyvek Bíró Szabolcs Manó Főnix Szabina Elveszett könyvturné Könyvfesztivál Benyák székirodalmi Korsós hírkerék Könyvműhely Sárkányfi