2019. sze 16.

Székirodalom vlog #054: Képregényfesztivál Esztergomban

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalom vlog #054: Képregényfesztivál Esztergomban

2019. szeptember 9-én zajlott Esztergomban a II. Történelmi Képregényfesztivál, melynek záróprogramját az a Mulatságos történelem c. előadás jelentette, melyen Aranyosi Péter​ humorista beszélgetett három íróval: Bán Mórral, Urbánszki Lászlóval és Bíró Szabolccsal, azaz velem. Tudtam, hogy ez a hétvége nem fog rosszul sikerülni, azt azonban nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz. Maga a rendezvény nagyszerű helyszínen, a királyi vár lovagtermében zajlott, számos érdekes programmal, képregénykiállítással és különféle látnivalókkal, és persze egyáltalán nem mellékes, hogy itt mutatták be először a Királyok és Keresztek​ képregénysorozat második részét.
Már az előadásunkat megelőző dedikálás is remek élmény volt, aztán amikor felmentünk a színpadra, és kezdetét vette az a bizonyos 70+ percnyi tömény röhögés, amit Aranyosi levezényelt, már tudtam: életem (egyik?) legjobb, legemlékezetesebb előadásának vagyok aktív résztvevője. A moderátorunk nem hagyott pihenni minket, és a közönségünk, az a teltházat jelentő bő 100 ember is remek volt. Még másnap is az események hatása alatt álltam, és ilyet bizony el tudnék viselni, mondjuk, havonta egy alkalommal. De persze türelmes vagyok: megvárom a jövő évet, és remélem, ott leszek a III. Történelmi Képregényfesztiválon is. :)
A szervezőknek, a fellépőknek, a közönségnek és persze Aranyosi Péternek is köszönöm az életreszóló élményt!

Szólj hozzá

magyar történelem előadás képregény fesztivál történelmi dedikálás képregényfesztivál 2019 székirodalom Esztergom Aranyosi Péter Bíró Szabolcs Bán Mór székirodalmi Urbánszki László Királyok és keresztek Mulatságos történelem