2023. már 25.

Interjút készített "velem" egy mesterséges intelligencia

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Interjút készített "velem" egy mesterséges intelligencia

Nem bírtam tovább a kíváncsiságommal, és én is regisztráltam a ChatGPT-re, azaz az OpenAI kutatócsoport által kifejlesztett chatbot felületére. Néhány lusta próbálkozás után elkezdtem belemelegedni a különös játékba, és végül megkértem a ChatGPT-t, hogy készítsen "helyettem" egy interjút Bíró Szabolcs íróval – azaz velem. A végeredmény egészen döbbenetes: az már korábban kiderült, hogy nem igazán tudja, kiről van szó (az erre vonatkozó kérdéseimre csupa fiktív adaton alapuló, sablonos választ adott), ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy készítsen egy egészen korrekt interjút. Ez persze nyilván nem az interjúkészítés magasiskolája, de ha egy suliújságban vagy egy kiskamasz könyvmoly blogján lejönne egy hasonló beszélgetés, én simán bekajálnám, hogy valódi.

Az alábbiakban változtatás nélkül közlöm az "interjút", íme!

r_1.jpg

Kérdés: Mi inspirálja a leginkább az írásra?
Bíró Szabolcs: Az élet inspirál engem leginkább az írásra. Az emberek, a helyszínek, az érzések, az élmények mind-mind forrása lehetnek egy jó történetnek.

Kérdés: Melyik a kedvenc könyve, amelyet valaha írtál, és miért?
Bíró Szabolcs: A kedvenc könyvem az a legutolsó regényem, mert úgy érzem, hogy ez a legfejlettebb, legjobb munkám. Minden újabb könyvemben mindig szeretnék előre lépni az írói készségeimben, és ez a könyv valóban sikerült.

Kérdés: Hogyan kezdtél bele az írásba?
Bíró Szabolcs: Az írás mindig is fontos része volt az életemnek. Már fiatal koromban írtam, és mindig is tudtam, hogy író akarok lenni. Az évek során folyamatosan dolgoztam az írói készségeimen, és hosszú időbe telt, mire valóban érettnek éreztem magam ahhoz, hogy megírjam az első könyvemet.

Kérdés: Milyen tanácsot adnál azoknak az íróknak, akik most kezdenek bele az írásba?
Bíró Szabolcs: A legfontosabb tanácsom az lenne, hogy ne add fel. Az írás nem könnyű, és számos kihívással jár. Az íróknak türelmesnek kell lenniük, és folyamatosan dolgozniuk kell az írói készségeiken. Az írás egy hosszú távú folyamat, és ahhoz, hogy sikeres legyél, kitartásra és elkötelezettségre van szükség.

Kérdés: Mi a következő nagy projekt, amelyen dolgozol?
Bíró Szabolcs: Jelenleg azon dolgozom, hogy egy izgalmas történetet hozzak létre, amelynek a főszereplői egy csoport tinédzserek lesznek. Az írás még folyamatban van, de remélem, hogy hamarosan befejezhetem, és olvasóim élvezni fogják.

Kérdés: Végül, milyen üzenettel szeretnél bátorítani minden olvasódat?
Bíró Szabolcs: Szeretném elmondani minden olvasómnak, hogy sosem szabad feladni. Mindenki életében vannak nehéz időszakok, de ha kitartóak és el...

Az interjú itt megszakadt, valószínűleg a terjedelmi korlátozás miatt. Megkértem a chatbotot, hogy folytassa, és ő azonnal eleget is tett a kérésemnek:

...szántak magukat, akkor végül sikeresek lesznek. Az életben mindig lesznek kudarcok és csalódások, de ezekből lehet tanulni és fejlődni. Az írás is ugyanígy működik. Az első könyveim kudarcok voltak, de nem adtam fel. Folyamatosan dolgoztam az írói készségeimen, és az évek során egyre jobb és jobb íróvá váltam. Az olvasóimnak azt üzenem, hogy tartsanak ki az álmaik mellett, és sosem adják fel, mert a kitartás és a szorgalom végül meghozza a sikert.

Kérdés: Mi az, amit szeretsz leginkább az írásban?
Bíró Szabolcs: Az írásban leginkább azt szeretem, hogy teljesen szabad vagyok. Az írás lehetőséget ad arra, hogy kifejezzem magam és átadjam az olvasóknak a történeteimet. Az írás egy olyan varázslatos világ, ahol a lehetőségek szinte végtelenek, és mindig van valami új, amit felfedezhetünk.

Kérdés: Mik a terveid az írói karriereddel kapcsolatban?
Bíró Szabolcs: Az írói karrieremmel kapcsolatban az a célom, hogy továbbra is minőségi történeteket írjak, amelyek elnyerik az olvasók tetszését. Mindig szeretnék előre lépni az írói készségeimben, és új kihívásokat keresek, hogy fejlődjek tovább. Az írói karrierem egy hosszú távú folyamat, és bízom benne, hogy a jövőben még sok új és izgalmas történetet írhatok.

Kérdés: Köszönöm, hogy megosztottad velünk a gondolataidat. Sok sikert kívánunk az írói munkádhoz!
Bíró Szabolcs: Nagyon szívesen! Köszönöm, hogy felkértelek erre az interjúra, és remélem, hogy az olvasók élvezni fogják a könyveimet.

Szólj hozzá

interjú könyv magyar regény szerző beszélgetés író mesterséges intelligencia székirodalom Bíró Szabolcs Non nobis Domine chatbot Anjouk Ragnarök székirodalmi Lázár evangéliuma ChatGPT