2016. nov 14.

Székirodalom vlog #024: Öt nap és tizennégy kocsma Prágában

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalom vlog #024: Öt nap és tizennégy kocsma Prágában

Bizonyára már többen is észrevettétek, hogy jó negyed éve nem került fel új vlog-epizód a székirodalmi YouTube-csatornára. Ennek az oka igazán prózai: véget ért a könyvturné-szezon, a semmiről pedig nem akartam nektek videót forgatni. (Az Olvasás Éjszakáján meg lusta voltam hozzá, miután rájöttem, hogy csak megismételném a tavaly ott felvett anyagot.) Most azonban egy igazi retro csemege került a birtokomba: megtaláltam a több mint hét évvel ezelőtt, 2009 júliusában felvett ötnapos prágai kocsmatúránk nyers felvételeit!

Anno ugyanis útra keltünk a Petikkel (Gerő Péter, Németh Péter – a székirodalom crew oszlopos tagjai), hogy Prágában annyi kultúrát szívjunk magunkba, amennyit csak lehetséges, a gyomrunkat pedig megtöltsük a világ legjobb söreivel. Sikerült! A teljesen koncepciótlan "ródmúvink" megvágásába viszont annak idején beletört a bicskám, aztán nem is fejeztem be a filmet. Most azonban ismét nekigyürkőztem, és egy teljes napi munkának köszönhetően immár kész az Öt nap és tizennégy kocsma Prágában című vlog-epizód, ami jó vaskos lett, ugyanis több mint 21 percben regéli el annak a régmúlt nyárnak az öt csodás napját.

Ez az út volt az etalon, azóta is ezt próbáljuk időnként megismételni, eddig azonban úgy tűnik, hogy sajnos megismételhetetlen... Egy hétéves tartozás törlesztése ez a megvágott videó, jó szórakozást kívánunk hozzá – és persze, ha kedvetek tartja, ti is csináljátok végig ezt a túrát!

4:3-as képarány, mágnesszalagról konvertált szemcsés kép, szofisztikálatlan csallóközi pofázás, jó kedv, barátság, Prága, sör és rock n' roll!

Szólj hozzá

ajánló turizmus sör utazás vlog cseh város kocsma túra ivás sörözés videoblog kocsmatúra prágai székirodalom Csehország Prága Bíró Szabolcs székirodalmi