2016. dec 07.

Székirodalmi hírkerék – 2016. december

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalmi hírkerék – 2016. december

Jelen bejegyzés a 2016-os év utolsó Székirodalmi hírkereke, mely nézni- és olvasnivalót is bőven biztosít az arra érdemeseknek.

Mint tudjátok, október végén megjelent a Non nobis, Domine javított, újraszerkesztett, alaposan átírt és némileg bővített, egykötetes változata az Athenaeum Kiadó gondozásában, és ezzel végre egy helyre került az Anjouk-sorozat, illetve annak előzménytörténete. (Nem utolsósorban pedig így végre bárki számára elérhetővé vált a teljes történet, azaz a Kelet oroszlánja és Az utolsó vörös barát is.) A könyvről Peiker Éva, a regény felelős szerkesztője írt egy ún. "szerkesztői szubjektív"-et, mely IDE KATTINTVA olvasható, majd pedig szintén Évi kérdései nyomán született egy különösen jó interjú a Győri Szalon oldalára, ezt pedig ITT tudjátok elolvasni.

biro-szabolcs02.jpg

Az Akadályzabálók c. székirodalmi road movie is elkészült az év végére, és Budapesten, a Nem Adom Fel Café & Barban tartottunk is neki egy rendkívüli hangulatú, nem utolsósorban pedig sikeres vetítést, a Non nobis Domine rövid bemutatójával és némi dedikálással egybekötve. Az estről előbb a Corn and Soda oldal közölt egészen felemelő hangvételű összefoglalót, mely IDE KATTINTVA olvasható, majd Villax Richárd elsőkönyves szerző is írt róla az oldalán, azaz ITT. Maga az Akadályzabálók pedig december 3-a óta közkincs, azaz ingyen és korlátlanul megtekinthető a YouTube-on. Akit érdekel, az ITT TUDJA megnézni a filmet, és mindenkit ösztönöznék rá, hogy ossza, terjessze bátran, de akár még le is tölthetitek a gépetekre. A vetítés napjáról egyébként friss vlog-epizód is készült, ezt alább tudjátok megtekinteni:

Novemberben megvágtam egy hét évvel ezelőtt rögzített nyersanyagot is, így aki kapható ilyen retro anyagokra, az alább meg is nézheti az eredetileg 2009-ben felvett Öt nap és tizennégy kocsma Prágában c. amatőr útifilmet.

És hogy mi várható még az év utolsó néhány hetében?

2016. december 10-én szervezzük meg a Karácsonyi könyvünnepet a dunaszerdahelyi Csemadok-ház nagytermében. Itt bemutatjuk a Historium Kiadó utolsó könyvét, azaz a Forradalmak c. történelmi antológiát, és megvásárolható, illetve dedikáltatható lesz bármelyik eddigi könyvem – sőt, az Anjouk-sorozat eddigi köteteit, a Non nobis Domine új kiadását és a Sub Rosa 2011-es kiadását a helyszínen meg is lehet majd vásárolni. Belépő nincs, a fogyasztás is ingyenes, mi pedig sok szeretettel várunk mindenkit.

karacsonyi_konyvunnep_plakat.jpg

Az Athenaeum Kiadónál eddig megjelent könyveim egyébként mind megvásárolhatók e-könyvként is, erről IDE KATTINTVA lehet kicsit bővebben tájékozódni. Aki pedig a jövő évi (jubileumi) könyvtermésre kíváncsi, az EZEN A LINKEN kaphat némi betekintést 2017 székirodalmi könyv(terv)eibe.

A Székirodalmi hírkerék legközelebb 2017 januárjában jelentkezik.
Addig is mindenkinek áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket
és sikerekben, egészségben, vidámságban gazdag új esztendőt kívánok!

(Aki szeretne feliratkozni, csak küldjön egy e-mailt a br.szabolcs@gmail.com címre, a tárgy mezőbe pedig írja be azt, hogy "Hírkerék feliratkozás". A feliratkozók ezután minden hónapban e-mailben is megkapják a Székirodalmi hírkerék aktuális összeállítását, címüket pedig természetesen nem szolgáltatom ki harmadik félnek.)

Szólj hozzá

interjú film regény történelem előadás vlog elektronikus movie e-book próza road történelmi dedikálás videoblog hírcsokor nobis e-könyv székirodalom Szalon Bíró Szabolcs Kiadó Forradalmak Athenaeum Non Historium Domine Győri Anjouk székirodalmi hírkerék Akadályzabálók