2017. jan 09.

Székirodalmi hírkerék – 2017. január

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalmi hírkerék – 2017. január

Békés, boldog, egészségben és minden jóban gazdag új esztendőt kívánok kedves olvasóimnak! Szokás szerint az idei évem első napján sem tettem semmilyen fogadalmat, ehelyett ugyanis inkább minden év elején terveket készítek, célokat tűzök ki, és azokat fegyelmezett, szorgalmas munkával igyekszem elérni. Az idei legfontosabb terveimről kicsit később ejtek szót, előtte inkább nézzük meg, mi minden történt a székirodalom háza táján 2016 utolsó havában!

15732455_10154060398245952_3605703761680487063_o.jpg

Rögtön december második napján bemutattuk Budapesten az Akadályzabálókat és a Non nobis Domine legújabb kiadását a Nem Adom Fel Café & Barban, de erről már a múlt havi hírkerékben is beszámoltam. Arról azonban még nem, hogy Szilvási Krisztián egészen hosszú, elemző jellegű cikket írt a filmről a Győri Szalon hasábjaira, amit IDE KATTINTVA lehet elolvasni.

Az év utolsó hónapja bővelkedett a recenziókban: a Non nobis Domine új kiadásáról előbb a Puliwood portál szárnyai alatt működő Könyvmolyz magazinba írt Pénzes László, majd a Könyveskuckó blog értekezett róla, Keresztes lovag Anjou Károly idejében címmel. A karácsony előtti héten aztán egy különlegesség is befutott: a Booklány szereti blog egy átfogó írást szentelt az Anjouk-sorozat első három részének.

biro-szabolcs02.jpg

Az ünnepek között jelent meg a HVG.hu oldalán Hercsel Adél velem készített óriásriportja, amit jó eséllyel az eddigi legnagyobb médiamegjelenésemként tarthatok számon – mint utóbb kiderült, a cikket maga Friderikusz Sándor is érdeklődéssel olvasta. A riport IDE KATTINTVA található.

image_aspx.jpg

A Székirodalom vlog tavalyi epizódjaiból összevágtam egy visszatekintést a 2016-os évre, ezt alább tudjátok megnézni:

Most pedig lássuk az idei terveket, amiket már a bejegyzés elején is említettem!

Számomra a legizgalmasabb a jubileumi könyvturné lesz, aminek a java részét Benyák Zoltán íróbarátommal közösen fogjuk végigcsinálni. Hogy mitől jubileumi? Attól, hogy mindkettőnknek 2007-ben, azaz immár tíz éve jelent meg az első önálló könyvünk, és azóta meg sem álltunk. A könyvturné a következő városokat érinti majd (időrendi sorrendben): Győr, Somorja, Budapest (háromszor is!), Debrecen, Miskolc, Kecskemét, Békéscsaba, Nagykanizsa, Pécs, Bonyhád, Visegrád, Rozsnyó, Eger, az év végén pedig Dunaszerdahely, ahol igazán ünnepélyes keretek között emlékezünk majd az elmúlt tíz évre. Az egyes előadásokról és dedikálásokról a honlapom folyamatosan frissülő eseménynaptárában, azaz ITT lehet részletesen tájékozódni.

Könyvek tekintetében sem lesz szegény ez az év! A jubileumi székirodalmi évre ugyanis a szokásosnál is több friss megjelenést, ezek között pedig egy-két meglepetést is tartogatok az olvasóknak. A 2017-re tervezett Bíró Szabolcs-könyvek a következők:

A sárkány, aki nem akart aludni
Mesekönyv a 3-5 éves korosztály számára, Korsós Szabina rajzaival.
A Sárkányfi kalandjai sorozat első része.
Kiadja: Manó Könyvek
Tervezett megjelenés: 2017. április

Elveszett csillagok
Ifjúsági kalandregény Egerről, Gárdonyiról és egy elveszett kéziratról.
Kiadja: Főnix Könyvműhely
Tervezett megjelenés: 2017. április
 
Anjouk - IV. rész: Szent György testvérei
A XIV. században játszódó történelmiregény-sorozat negyedik epizódja.
Kiadja: Athenaeum Kiadó
Tervezett megjelenés: 2017. május
 
A sárkány, aki nem akart tüzet okádni
Mesekönyv a 3-5 éves korosztály számára, Korsós Szabina rajzaival.
A Sárkányfi kalandjai sorozat második része.
Kiadja: Manó Könyvek
Tervezett megjelenés: 2017. ősz
 
Anjouk - V. rész: Ötvenezer lándzsa
A XIV. században játszódó történelmiregény-sorozat ötödik epizódja.
Kiadja: Athenaeum Kiadó
Tervezett megjelenés: 2017. ősz

image_aspx2.jpg

A Székirodalmi hírkerék legközelebb 2017 februárjában jelentkezik.

Aki szeretne feliratkozni, csak küldjön egy e-mailt a br.szabolcs@gmail.com címre, a tárgy mezőbe pedig írja be azt, hogy "Hírkerék feliratkozás". A feliratkozók ezután minden hónapban e-mailben is megkapják a Székirodalmi hírkerék aktuális összeállítását, címüket pedig természetesen nem szolgáltatom ki harmadik félnek.

Szólj hozzá

hírek kritika interjú cikk könyv regény történelem vlog olvasó riport író történelmi recenzió könyvbemutató találkozó dedikálás videoblog turné 2017 hírcsokor 2016 nobis dedikál székirodalom Zoltán Győr HVG Bíró Szabolcs Somorja könyvturné Non Benyák író-olvasó Domine Anjouk székirodalmi hírkerék Akadályzabálók