2017. máj 10.

Székirodalmi hírkerék – 2017. május

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalmi hírkerék – 2017. május

Jó sűrű időszak ez a mostani, bőven akad esemény, megjelenés és új munka is, de haladjunk csak szépen sorjában!

Még a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál előtt készített velem interjút a Présház Hírportál az Elveszett csillagok kapcsán. A rövid, de lényegre törő beszélgetést a Facebook-oldalamon, jegyzet formájában olvashatjátok, IDE KATTINTVA. Azóta pedig már természetesen mind az Elveszett csillagok, mind pedig első mesekönyvem, a Korsós Szabina által illusztrált A sárkány, aki nem akart aludni is megjelent, és országszerte kapható.

fb-boritokep_sarkanyfi-1.jpg

plakat02.jpg

Áprilisban alaposan beindult a könyvturnés szezon is. Benyák Zoltánnal folytattuk a jubileumi "B10" könyvturnét: április 22-én Budapesten, április 28-án Debrecenben, április 29-én pedig Miskolcon jártunk. Ezekről a kalandozásainkról a www.konyvturne.blog.hu oldalon olvashatjátok beszámolóinkat, alább pedig megnézhetitek a két hétvégén készült székirodalmi vlog-epizódokat is.

Májusban brutális erőkkel folytatjuk a könyvturnét, az elkövetkező hetekben öt helyszínen is találkozhatunk. E hónapban az alábbi rendezvényeken várlak, várunk titeket:

2017. május 12. (péntek), KECSKEMÉT, 17.00:
Benyák Zoltánnal és Korsós Szabinával dedikálunk a belvárosi Líra könyvesboltban

2017. május 13. (szombat), BÉKÉSCSABA, 17.30:
Benyák Zoltánnal adunk elő a Békés Megyei Könyvtárban, Németh Péter moderálásával

2017. május 20. (szombat), DUNASZERDAHELY, 17.00:
A sárkány, aki nem akart aludni c. mesekönyvem bemutatója a VoVo Land Family Days c. eseményén

2017. május 26. (péntek), NAGYKANIZSA, 17.00:
Benyák Zoltánnal adunk elő a Halis István Városi Könyvtárban, Németh Péter moderálásával

2017. május 27. (szombat), PÉCS, 18.00:
Benyák Zoltánnal adunk elő a Középkori Egyetem Látogatóközpontban, Póda Erzsébet moderálásával

pecs.jpeg

Recenzió is akadt az elmúlt hónapban: a Non nobis Domine új kiadását fedezte fel magának Zsú és Krisz könyvesblogja, a regényről ITT írtak.

Én pedig végre-valahára elkezdtem írni az Anjouk IV. részét, a Szent György testvéreit, ami várhatóan októberben kerül a boltok polcaira, és amit már most előrendelhettek a Líra webshopjából, 20% kedvezménnyel, IDE KATTINTVA.

1332235.jpg

ki szeretne feliratkozni, csak küldjön egy e-mailt a br.szabolcs@gmail.com címre, a tárgy mezőbe pedig írja be: "Hírkerék feliratkozás". A feliratkozók ezután minden hónapban e-mailben is megkapják a Székirodalmi hírkerék aktuális összeállítását, címüket pedig természetesen nem szolgáltatom ki harmadik félnek.

Szólj hozzá

nem aki akart csillagok sárkány aludni nobis Pécs A György Budapest Miskolc Szent Debrecen Kecskemét Nagykanizsa Békéscsaba Dunaszerdahely Elveszett Non Domine Anjouk testvérei