2018. nov 22.

Két új formátumban is megjelent az Elveszett csillagok!

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Két új formátumban is megjelent az Elveszett csillagok!

Az Elveszett csillagok - Egy kalandos egri nyár című ifjúsági, ám bőven nem csak az ifjúságnak szóló regényem eredetileg 2017 áprilisában jelent meg a Főnix Könyvműhely gondozásában, puha borítóba csomagolva. A könyv szerencsére hamar utat talált a közönség szívéhez, és még abban az évben szükség volt egy utánnyomásra is. A regénynek köszönhetően a megjelenés évének nyarán a tiszteletbeli Eger Kulturális Nagykövete címmel jutalmazott a város vezetősége, és azóta már többször is szóba került egy lehetséges családi film- vagy tévésorozat-adaptáció terve is.

Idén, a karácsonyi könyvpiacra végre megjelent az Elveszett csillagok keménytáblás és elektronikus kiadása is!

A papír alapú kiadás már országszerte megvásárolható, de rendelhető egyenesen a kiadótól vagy épp a Líra, a Bookline és a Libri webáruházából is. Aki e-könyvként szeretne hozzájutni a regényhez, az szintén megtalálja a kiadványt a Bookline, a Libri, a Líra vagy az eKönyv Magyarország kínálatában.

megjelent_2018_2.jpg
A regény fülszövege:

Zalán Peti majdnem tizenhárom éves, koraérett felvidéki fiú, aki egyedül él az édesanyjával egy szűkös mezővárosi panellakásban. Nehéz életkörülményei és iskolatársai gyakori zaklatása elől a könyvekbe menekül, miközben arról álmodozik, hogy egyszer nagy író válik belőle – csakhogy hiányzik számára az igazi téma, a valódi nagy kaland.

A bizonyítványosztás napján váratlan telefonhívást kap, aminek köszönhetően az egész nyarat a varázslatos Egerben töltheti. A város felfedezése közben ismerkedik meg a vele majdnem egykorú Tündével, akivel különös rejtély nyomába erednek: egy városi legenda szerint Gárdonyi Géza egyik sosem kiadott regényének ismeretlen, titokzatos kézirata máig ott van elrejtve valahol Egerben. Fiatal hőseink elhatározzák, hogy ők fogják megtalálni a nem mindennapi irodalmi kincset, miközben életük legizgalmasabb nyara köszönt rájuk.

Valóban létezik az ismeretlen Gárdonyi-kézirat, vagy csak kitaláció az egész? Képes-e Tünde és Peti feltörni mind az öt pecsétet, mely a rejtély megoldásához vezet? És vajon csak ők tudnak a titokról, vagy vannak mások is, akik rátennék a kezüket az értékes régiségre? Bűnözők, végvári vitézek, bátorság és leleményesség – a múlt és a jelen különös találkozása Magyarország egyik legszebb városában…

Bíró Szabolcs ifjúsági regénye az első nagy kaland és az első nagy szerelem története, ami egyszerre szól egy agyafúrt művészettörténeti nyomozásról és egy zárkózott fiú emberré cseperedéséről.

csillagokfoto.jpg

Szólj hozzá

könyv magyar utazás krimi regény irodalom nyár ifjúsági egri e-book kaland próza csillagok kalandos nyomozás e-könyv székirodalom Géza Eger Egy Bíró Szabolcs Gárdonyi Elveszett székirodalmi keménytáblás keményborítós