2018. dec 31.

Végigvlogolt székirodalom, avagy így turnéztunk 2018-ban

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Végigvlogolt székirodalom, avagy így turnéztunk 2018-ban

2015 őszén indult útjára a Székirodalom vlog, akkor még erősen tapogatózva, utat keresve, majd 2016-ban a kis szürke GoPro HERO már végigkísérte az addigi legkomolyabb székirodalmi könyvturnét, ebből készült az év végén bemutatott Akadályzabálók (ez a véramatőr útifilm máig az egyik kedvenc mellékprojektem). 2017-ben nagyszabású jubileumi könyvturnéra indultunk Benyák Zoltán regényíró barátommal közösen, amit már csuklóból vlogoltunk végig, és ebből szintén vágtunk egy nyers, őszinte irodalmi road movie-t, a már több rendezvényen is levetített Irodalom, rakendrólt.

Amikor 2018-ban a Székirodalom crew-val nekiindultunk a legújabb turnénak, a kis szürke kamera ismét velünk tartott. Ezúttal nem terveztünk az éves videótermésből külön filmet is készíteni, ezért szabadabban kísérleteztünk, minden epizódot kissé más hangvételben forgattunk le: így a szokásos, rakendrollosan pörgős részek mellett akadt nyugisabb városnézős epizód, vagy épp olyan, amelyben pár percbe sűrítettük bele egy egész hónap történéseit. A leglátványosabb különbség viszont az év második felében következett be: az addig használt egyszerű kamerát felváltotta a GoPro egyik csúcsmodellje, a HERO6 Black, így egy csapásra búcsút inthettünk az évek óta zavaró képremegésnek, emellett jobb lett a hangzás, szebbek a színek, és az sem jelentett különösebb gondot, ha este kellett felvennünk egy-egy jelenetet.

Alább tehát a teljes 2018-as termés végignézhető: nyolc epizód a régi kamerával, öt epizód az újjal, összesen több mint 140 perc, azaz közel két és fél óra. Aki ráveti magát, annak jó szórakozást kívánok hozzánk! :)

Első félév, tavaszi-nyári székirodalmi könyvturné a régi kamerával:

Második félév, őszi gördülés a GoPro HERO6 Blackkel:

A végére pedig egy egész éves statisztika:

eredmenyek_2018.jpg

Köszönöm, hogy velünk tartottatok, jövőre találkozunk!

Szólj hozzá

olvasás könyv magyar utazás regény történelem irodalom próza történelmi turné 2018 székirodalom Magyarország Zoltán Felvidék Bíró Szabolcs könyvturné Benyák székirodalmi