2021. dec 01.

Megjelent az első székirodalmi képregény!

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Megjelent az első székirodalmi képregény!

Várai Artúr rajzaival, a Képes Krónikák Kiadó gondozásában megjelent az első "székirodalmi képregény", az Akit háromszor koronáztak! A 16 oldalas füzet Anjou Károly trónharcait mutatja be egy várjobbágy szemszögéből, az ő különleges narrációjával: rövidsége ellenére a történet egy meglehetősen tág időintervallumot ölel fel, Károly 1300-as spalatói partraszállásától az 1312-es rozgonyi csatáig. Középkori történelem dióhéjban, ami akár az általános- és középiskolai történelemórák segédanyagaként is megállja a helyét – Várai Artúr rendkívül magas színvonalú, művészi igényességgel elkészített rajzai miatt pedig ott a helye minden képregényrajongó gyűjteményében.
 
Az Akit háromszor koronáztak megrendelhető a kiadó honlapjáról, megtalálható a Líra, a Libri, a Bookline és más webáruházak kínálatában, továbbá országszerte a Líra könyvesboltokban.
3szor_01.jpg

Fülszöveg:

Az Úr 1300. évének nyarán egy tizenkét éves nápolyi ifjú száll partra a Magyar Királyság egyik legdélibb csücskében. Anjou Caroberto ereiben az Árpád-házi királyok és a frank Capetingek vére csörgedez, a lobogója alá szerveződő párt pedig hamarosan meghatározó politikai erővé duzzad. Miután meghal III. András, úgy tűnik, Caroberto számára egyenes út vezet a Szent Koronáig – ám az ifjú trónkövetelő folyamatosan akadályokba ütközik, és ellenségeinek száma sem csökken. Az ország lángokban áll, Anjou Károlynak pedig háromszor is el kell érnie, hogy megkoronázzák, míg végül tartósan meg tudja szilárdítani hatalmát.

A történet és a rajzok a Képes Krónikák Kiadó Hősök tere című magyar történelmi képregény-antológiája számára készültek, melynek várható megjelenési dátuma 2022 májusa.

Szólj hozzá

magyar történelem képregény középkori történelmi székirodalom Bíró Szabolcs Anjou Anjouk székirodalmi Várai Artúr Akit háromszor koronáztak