2021. okt 17.

Székirodalmi hírkerék – 2021/III. (ősz)

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalmi hírkerék – 2021/III. (ősz)

Könyvturné, koncert, novellák, interjúk, recenziók, videók – és végül egy friss könyv megjelenése. Jó pár dolog történt a legutóbbi híradás óta, bőven volt mit csokorba kötni az őszi hírkerékhez. De haladjunk csak szép sorjában!

kozhirre_tetetik_2020.jpg

Habár a nyári hírösszefoglalóban még arról írtam, hogy nincs kilátásban könyvturné, végül mégiscsak sikerült megszervezni az ún. SzékirodalMini Könyvturnét. 2021. augusztus 18. és szeptember 12. között összesen 1865 kilométert utaztunk a Székirodalom Crew-val, hogy találkozhassak több mint 120 olvasóval, és dedikálhassak nekik összesen 158 könyvet. Ez a hat állomás, melyet a turné érintett, cseppet sem tűnik olyan soknak, de ahhoz képest, hogy tavaly csupán egy könyvbemutatóm lehetett, idén pedig azt hittem, egy sem lesz... szóval, ehhez képest számomra a világ legmenőbb dolgát jelentette ez a kis országjárás. A turnét természetesen végig is vlogoltuk, a hat eseményről szóló négy epizódot ITT LEHET összegyűjtve végignézni.

lira_dedikalasok_2021_fekvo.jpg

Interjúk és recenziók terén sem lehet panaszom. A turné szombathelyi állomásán Kis-Kádi Anna készített velem remek interjút a Friss.hu számára, a Lázár evangéliumáról Váczi Márk írt remek recenziót az Író Olvasó blogra, Szénégető Richárd pedig az Anjouk első három kötetéről beszélt a vlogjában.

A regényírás mellett a HaddelHadd zenekarral sem pihentünk. A jövőre megjelenő nagylemezünk írása közben két koncertet adtunk: augusztusban a Rockfeszt Light-on, októberben pedig a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban léptünk fel. Utóbbiról egy őrült hangulatú vlog-epizód tanúskodik, melyet alább nézhettek meg:

Szeptemberben két réges-régi kisprózámat tettem közzé itt a blogon. Az Istent keresni és A jövendőmondó egyaránt 2008-ban született írásom – mindkettő egy teljesen másik alkotói világ mementója.

Októberben pedig végre megjelent az Anjouk VII. része, A birodalom ura! Tudom, hogy sokan már nagyon régen vártak a sorozat új részére, de őszintén remélem, hogy megérte rá ennyit várni. A könyv természetesen országszerte kapható, a Líra webáruházából pedig szokás szerint 20%-os kedvezménnyel rendelhető. Ugyanitt megtalálható a regény e-könyv kiadása, ami többek között az eKönyv Magyarország kínálatában is megtalálható.

Az új regény prológusát és első öt fejezetét felolvastam, amit ITT lehet meghallgatni. A könyvvel kapcsolatos első interjú a Győri Szalon portálon jelent meg Filó Tamás tollából, az első recenziót pedig Borbély Cintia írta a Könyveskuckó blogra.

És hogy mi várható a közeljövőben?
• Nemrég létrehoztam a Facebookon
a SzékirodArmy - székirodalmi olvasócsoport nevű zárt közösséget, mely afféle VIP-klub a legelszántabb olvasóimnak: remélem, a közeljövőben egyre több aktív taggal bővülünk majd.
• Már aláírtam a szerződést a Non nobis Domine rádiójáték folytatására. Tavaly készült el a Kaneta Produkció Kft. műhelyében a regény első fele, a Kelet oroszlánja, melyet idén májusban tűzött műsorára a Kossuth Rádió. A regény második fele, Az utolsó vörös barát ugyanebben a műhelyben készül, ugyancsak tízrészes hangjátékként, és várhatóan valamikor jövő tavasszal lehet majd meghallgatni a Kossuth Rádióban.
Továbbra is készül a Hősök tere képregény-antológia, melyben a Várai Artúrral közös Akit háromszor koronáztak című képregénnyel szerepelek majd. Artúr már befejezte a rajzolást, ezt követi hamarosan a színezés, illetve a szövegpanelek elhelyezése. Az antológia remélhetőleg jövő tavasszal lát napvilágot.
2022 januárjában stúdióba vonulunk a HaddelHadd zenekarral: A szerelem a legjobb táplálék munkacímű klasszikus hard rock album tavasszal jelenik meg cédén, Spotify-on, YouTube-on és extra limitált példányszámú bakelitlemezen egyaránt.

uj_korszak_veszi_kezdetet.jpg

Hogy pedig ne maradjatok le semmi lényeges információról a székirodalom világával kapcsolatban, időnként nézzetek vissza a blogra, a honlapra, illetve kövessetek Facebookon.

Aki szeretne feliratkozni a Székirodalmi hírkerékre,
csak küldjön egy e-mailt a br.szabolcs@gmail.com címre,
a tárgy mezőbe pedig írja be: "Hírkerék feliratkozás".

Szólj hozzá

rádió könyv regény videó vlog hírlevél megjelenés turné hírcsokor rádiójáték 2021 székirodalom Bíró Szabolcs Non nobis Domine könyvturné Anjouk székirodalmi hírkerék Lázár evangéliuma A birodalom ura HaddelHadd