2023. aug 16.

Székirodalmi hírkerék – 2023/II. (nyár)

írta: Bíró Szabolcs – székirodalom
Székirodalmi hírkerék – 2023/II. (nyár)

Mindjárt véget ér a nyár, és még nem volt friss hírkerék? Hát akkor húzzunk bele!

kozhirre_tetetik_2020.jpg

Sikeresen lezajlott a tavaszi–nyári könyvturné. A Székirodalom crew tagjaival idén márciustól június végéig több mint 3658 kilométert utaztunk, hogy 2 ország 11 településén találkozzunk 490 olvasóval, akiknek összesen 260 könyvet dedikálhattam. (Csak egy gyors összevetés, még a Covid előtti időkből: 2019-ben 6807 kilométer és 20 rendezvény sem számlált összesen ennyi embert.) Remekül éreztem magam, nagyon köszönöm mindenkinek, aki akár a legcsekélyebb mértékben is hozzájárult a turné sikeréhez!

Tavasszal megjelent a Csámpai László lovagtársammal közösen készített, Apródok kézikönyve című kiadványunk, melyet a Szent György Lovagrenden belül terjesztünk, és elsősorban a Zoboralji Apródképző növendékeinek szántuk. KLIKK!

Júniusban, a Képes Krónikák Kiadó kemény és kitartó munkája gyümölcseként megjelent a magyar képregény történetének eddigi leggrandiózusabb kiadványa, a Hősök tere című történelmi antológia. Számos író–rajzoló páros mellett Várai Artúr és én is képviseltetjük magunkat a kötetben egy történettel. Vegyétek, vigyétek, mert gyönyörű, és minden tekintetben súlyos!

Június 6-án megjelent az Anjouk nyolcadik kötete, a Dél pörölye! A könyv villámgyorsan kúszott fel több jelentős sikerlistára is, az Ünnepi Könyvhéten pedig döbbenetes sor fogadta. Júliusban az Athenaeum Kiadó legsikeresebb könyve volt a Líra bolthálózaton belül, és már írt róla a Smoking Barrels, az Ekultura.hu, az Airyn könyveskuckója, a Gabó olvas blog, volt róla vendégposzt itt is, Szénégető Richárd pedig egy terjedelmes videóban vesézte ki, ezt alább láthatjátok.

Dióhéjban:

● Friss recenzió jelent meg A birodalom uráról az Író Olvasó blogon.
● A Hősök teréről többek között a Smoking Barrels írt.
● Kötetlenül, lazán beszélgettünk a Halis Podcastban.
● Az Athenaeum Kiadónál megjelent ÖSSZES könyvem kapható e-könyvként is.
● Öt érdekesség a Dél pörölyéről a FB-oldalamon
 Szobrot avattak Anjou Károlynak Visegrádon
Tom Hardy egy napra Bátor Szilárddá változott a Loxwood Joustingon

tom_hardy_loxwood_jousting_2023.jpg

Várható megjelenések:

● Szeptemberben jön A birodalom ura második kiadása.

● Szeptember 8-án érkezik az Athenaeum Kiadó gondozásában az Elveszett csillagok legújabb kiadása – Peiker Éva, Koronczai-Fekete Viktória és jómagam által újraszerkesztve, Horváth Ildikó vadonatúj borítójával és illusztrációival!

● Október 5-én érkezik a Non nobis Domine illusztrált, díszdobozos kiadása, Várai Artúr borítójával és negyvennél is több rajzával!

● Október elején megjelenik a Lázár evangéliuma hangoskönyv-adaptációja (e-hangoskönyvként, azaz streamelhető tartalomként) a Székirodalmi hangoskönyvtár első részeként, Papp János csodálatos előadásában.

elveszett_csillagok_3d_2.jpg

És a végére szokás szerint zene:

● HaddelHadd a remek Pentaton podcast vendégeként
● A HaddelHadd múltjáról és jelenéről a ma7 portálon
● A 35. születésnapomat stúdióban, énekléssel töltöttem
● Kivételesen nem írói, hanem énekesi minőségemben adtam interjút a ma7-nek
● Ez a dal (és werk-klip) pedig idén augusztusban lett egyéves:

Ennyi volt a 2023-as nyári Székirodalmi hírkerék.
Hogy ne maradjatok le semmi lényeges információról a székirodalom világával kapcsolatban, időnként nézzetek vissza a blogra, a honlapra, illetve kövessetek Facebookon vagy Instagramon.

Szólj hozzá

zene hírek olvasás könyv irodalom író hírcsokor székirodalom Bíró Szabolcs Non nobis Domine Anjouk székirodalmi Elveszett csillagok hírkerék Lázár evangéliuma székirodalmi hírkerék A birodalom ura HaddelHadd Dél pörölye